Google Pixel Fold: Τι πρόκειται να δούμε;

google-pixel-fold-ti-prokite-na-doume-θήκες-κινητών

Ενώ το Google Pixel Fold φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει εδώ και καιρό (θήκες κινητών), πρόσφατα τα πράγματα ήταν λίγο ήσυχα στο μέτωπο των πληροφοριών χωρίς καμία πραγματική αναφορά για τη νέα κυκλοφορία από την Google.

Δεδομένου ότι η Google εργάζεται για να κάνει το Android φιλικό για πτυσσόμενα τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy Z Fold 3, υπάρχει ένα επιχείρημα ότι ο γίγαντας αναζήτησης δεν χρειάζεται να φτιάξει το δικό του αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Αλλά μια εξιδανικευμένη έκδοση ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου από την οπτική γωνία της Google εξακολουθεί να είναι μια δελεαστική προοπτική.

Έχοντας αυτό κατά νου, ορίστε τι έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής για το Google Pixel Fold και τα πτυσσόμενα σχέδια του γίγαντα της αναζήτησης.

Google Pixel Fold

Η καλύτερη ιδέα που έχουμε για το πώς θα μπορούσε να φαίνεται το Pixel Fold προέρχεται από κινούμενα σχέδια που βρίσκονται στο Android 12L. Αυτή η αναδιπλούμενη και επικεντρωμένη στο tablet έκδοση του Android χρησιμοποιεί αφηρημένες απεικονίσεις ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου, που θα μπορούσε να βασίζεται στο Pixel Fold. Εάν είναι, τότε θα πάρουμε μια συσκευή σε στυλ βιβλίου με πλήρη εξωτερική οθόνη μαζί με τη μεγάλη εσωτερική οθόνη. Το σχήμα της συσκευής δεν φαίνεται τόσο ψηλό και αδύνατο όσο κάτι σαν το Samsung Galaxy Z Fold 3, αντίθετα έχει περισσότερη ομοιότητα με το πιο τετράγωνο Oppo Find N.

Μια φήμη υποδηλώνει τώρα ότι το Pixel Fold θα μπορούσε να έχει μια νέα λύση για την αποφυγή της εγκοπής. Οι φήμες υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να έχει την κάμερα στο πλαίσιο του τηλεφώνου ή θα μπορούσε να καταργήσει εντελώς μια κάμερα όταν ανοίξει το τηλέφωνο.

Οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια σχεδίασης της Google για το Pixel Fold προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από πολλαπλές καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχει κάνει η εταιρεία για πτυσσόμενες συσκευές. Ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει μια συσκευή που ανοίγει σε έναν μεντεσέ για να αποκαλύψει μια μεγαλύτερη οθόνη, με τη δυνατότητα να σύρετε προς τα έξω μια πρόσθετη οθόνη για πρόσθετη οθόνη. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πειράζει με ενδιαφέρον ένα πτυσσόμενο που θα μπορούσε να διπλωθεί σε τρία σημεία.

Κάμερες Google Pixel Fold

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι προηγούμενες συσκευές Pixel ήταν βασικοί άξονες μεταξύ των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα, θα περιμέναμε από οποιοδήποτε Pixel Fold που θα κυκλοφορήσει τελικά να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να δώσει έμφαση στις κάμερες.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλούς φακούς στο Pixel Fold. Πριν από την άφιξη του Pixel 6 Pro, η Google παραδοσιακά απέφευγε να προσθέσει πολλές κάμερες – το Pixel 5 και το Pixel 4a 5G διέθεταν μόνο έναν κύριο φακό και μια εξαιρετικά ευρεία λήψη μαζί με μια μπροστινή κάμερα. Ανάλογα με τη σχεδίαση του Pixel Fold, η Google θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερες κάμερες, αλλά η εταιρεία φαίνεται να προτιμά μια προσέγγιση λιγότερο είναι περισσότερο, αντί να επιλέγει να επικεντρωθεί στην προσφορά του καλύτερου λογισμικού μετα-επεξεργασίας για την παραγωγή καλύτερων φωτογραφιών.

Μια φήμη πρότεινε ότι θα υπήρχε μόνο μία πίσω κάμερα 12MP στο Pixel Fold και δύο μπροστά 8MP σύμφωνα με δεδομένα που βρέθηκαν στην εφαρμογή Google Camera. Ο ενιαίος αισθητήρας των 12 MP είναι απογοητευτικός, δεδομένου ότι το αντίπαλο Galaxy Z Fold 3 έχει τρεις πίσω κάμερες.

Ωστόσο, με τις δυνάμεις λογισμικού της, η Google μπορεί να εξακολουθήσει να διασφαλίζει ότι το Pixel Fold τραβάει τις καλύτερες φωτογραφίες από οποιοδήποτε αναδιπλούμενο.

Όσο για αυτές τις δύο μπροστινές κάμερες, δεν είναι ξεκάθαρο πώς είναι τακτοποιημένα. Η προφανής απάντηση θα ήταν να υπάρχει ένα στο μπροστινό μέρος με μια εξωτερική οθόνη και ένα άλλο στο εσωτερικό στην κύρια ξεδιπλωμένη οθόνη. Ωστόσο, αν υπάρχει μόνο μία οθόνη στο Pixel Fold, ίσως οι δύο κάμερες να λειτουργούν ως κύριο/υπερευρυγές ζεύγος.

Λογισμικό Google Pixel Fold

Το Android 12 εντοπίζει καλύτερη υποστήριξη λογισμικού για αναδιπλούμενα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, επομένως αυτό θα βρίσκεται σχεδόν σίγουρα στην καρδιά του Pixel Fold. Ααμφιβάλλουμε ότι η Google θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο αναδιπλούμενο λειτουργικό σύστημα τηλεφώνου. Εξάλλου, η Google έχει συνεργαστεί στενά με τη Samsung για να βελτιστοποιήσει τις δικές της εφαρμογές για πτυσσόμενες οθόνες.

Η δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων αναδιπλούμενων λειτουργιών στο Android και στη συνέχεια βελτιστοποίησής τους σε τηλέφωνο κατασκευασμένο από την Google πιθανώς εξηγεί το ενδιαφέρον της Google για την ανάπτυξη ενός Pixel Fold.

Google Pixel Fold κριτική

Ενώ η πραγματική κατάσταση του Google Pixel Fold είναι ακόμα ανοιχτή για συζήτηση, πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο κατασκευασμένο από την Google.

Η εξέλιξη του Android έδειξε ότι η Google μπορεί να δημιουργήσει ένα λείο λειτουργικό σύστημα για κινητά, ειδικά όταν προστεθεί το Pixel Launcher στην κορυφή. Απολαμβάνουμε λοιπόν την ιδέα ότι αυτή η προσέγγιση ανατίθεται σε πτυσσόμενα τηλέφωνα, καθώς το λογισμικό εξακολουθεί να τείνει να είναι η περιοχή που τα εμποδίζει.

Εάν η Google καταφέρει να καλύψει αυτήν την πλευρά, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τηλέφωνο που ορίζει το πρότυπο για να ακολουθήσουν οι άλλοι, ίσως από άποψη υλικού και λογισμικού. Ο χρόνος, όπως πάντα, θα δείξει εδώ, αλλά είμαστε ήσυχα αισιόδοξοι για τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει το λεγόμενο Google Pixel Fold.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: