Η MyIP ανακοινώνει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Η MyIP ανακοινώνει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Η MyIP ανακοινώνει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ολοένα και περισσότεροι πάροχοι web hosting ανακοινώνουν τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αυτή η νέα δυνατότητα συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας των λογαριασμών των πελατών τους, διασφαλίζοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ιστοσελίδων τους.

Αυτό βοηθά στον περιορισμό του αντίκτυπου της κακόβουλης δραστηριότητας, επειδή προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από τον κωδικό πρόσβασής σας.

Γιατί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων;

Ίσως αναρωτιέστε γιατί η MyIP.gr πρόσθεσε το 2FA ως χαρακτηριστικό ασφαλείας ή ακόμη και πόσο διαφορετικό το 2FA από την τρέχουσα πολιτική σύνδεσης. Το 2FA είναι ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας που μπορεί να εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί ότι οι λογαριασμοί πελατών παραμένουν ασφαλείς.

Το 2FA είναι μια πρακτική ασφαλείας που απαιτεί από εσάς να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας πολλαπλές μορφές επαλήθευσης λογαριασμού.

Όταν το 2FA είναι ενεργοποιημένο, θα συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, αλλά θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης (TOTP) βάσει χρόνου από μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας της επιλογής σας στο smartphone σας.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενεργοποιούνται μέτρα ασφαλείας δεδομένων όπως το 2FA όποτε είναι δυνατόν. Καθώς απειλές όπως παραβιάσεις κωδικού πρόσβασης, καταγραφή πληκτρολογίων και άλλες απειλές ασφαλείας γίνονται φυσιολογικά, το 2FA είναι ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας λογαριασμού.

Ποια είναι τα οφέλη του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων;

Είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας κατά τη σύνδεση λογαριασμού. Το 2FA απαιτεί από τους χρήστες να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσω πρόσθετων μέτρων επαλήθευσης, κάτι που βοηθά στην προστασία των λογαριασμών από κλοπή.

Δεν αρκεί μόνο ένας κωδικός πρόσβασης για τον έλεγχο ταυτότητας μιας σύνδεσης. Τον τελευταίο καιρό, σημαντικές παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης σε όλους τους κλάδους συμβαίνουν τόσο συχνά που μπορεί να παραβιαστεί ακόμη και ένας πολύ ασφαλής κωδικός πρόσβασης. Το 2FA προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας για να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.

Προστασία Ταυτότητας

Η κλοπή ταυτότητας και οι παραβιάσεις δεδομένων είναι πολύ συνηθισμένα τελευταία. Το 2FA διασφαλίζει ότι εάν το όνομα χρήστη ή ο κωδικός πρόσβασής σας διέρρευσαν ποτέ, ο λογαριασμός σας εξακολουθεί να προστατεύεται από ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας.

Συμμόρφωση

Πολλοί από τους πελάτες της MyIP εργάζονται σε κλάδους όπως η Κυβέρνηση και οι Βιομηχανίες Υγείας που απαιτούν επιπλέον συμμόρφωση για λογαριασμούς τρίτων.

Αποτελεσματική λύση κυβερνοασφάλειας

Το 2FA είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την ασφάλεια των λογαριασμών, επειδή είναι δύσκολο για τους χάκερ να σπάσουν και έναν κωδικό πρόσβασης και να έχουν πρόσβαση στη συσκευή 2FA.

Εύκολη Υλοποίηση

Η MyIP web hosting έκανε την ενεργοποίηση και τη χρήση του 2FA απλή και εύκολη, προσφέροντας έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας TOTP, το οποίο υποστηρίζεται από διάφορες εφαρμογές smartphone. Εσείς επιλέγετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το 2FA στον λογαριασμό μου MyIP;

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας MyIP, μπορείτε στη συνέχεια να βρείτε την επιλογή 2FA στον λογαριασμό σας MyIP κάτω από το “Account” και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “Security“.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ποια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας θα χρησιμοποιήσετε. Προτείνουμε τη χρήση Authy, Duo, LastPass Authenticator ή 1Password. Ωστόσο, οποιαδήποτε εφαρμογή εφαρμογής 2FA που υποστηρίζει TOTP θα λειτουργήσει. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όποια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας επιλέξετε.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης και να ενεργοποιήσετε πλήρως το 2FA. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τους Κωδικούς Ανάκτησης σε ασφαλές μέρος, ώστε να μπορείτε πάντα να μπαίνετε στο λογαριασμό σας.

Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το 2FA στον λογαριασμό σας MyIP για τις συγκεκριμένες εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω. Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση της εφαρμογής σας για υποστήριξη με άλλες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας TOTP.

  • Authy
  • Duo
  • LastPass Authenticator

Απαιτείται 2FA για όλους όσους διαθέτουν ιστοσελίδες;

Αν και δεν απαιτείται προς το παρόν να έχουν ενεργοποιημένο το 2FA οι ιστοσελίδες WordPress της MyIP – web hosting, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το ενεργοποιήσετε. Το 2FA είναι μια απλή λύση που σας βοηθά να διατηρήσετε ασφαλή τον λογαριασμό σας MyIP.

Τι συμβαίνει εάν χάσω την πρόσβαση στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων;

Όταν ρυθμίσετε το 2FA, θα λάβετε δέκα κωδικούς ανάκτησης μίας χρήσης που σας επιτρέπουν να εισέλθετε στον λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό TOTP. Κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά.

Εάν χάσετε τους εφεδρικούς κωδικούς και την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Φυλάξτε αυτούς τους κωδικούς σε ένα ασφαλές σημείο στο οποίο έχετε πρόσβαση μόνο εσείς.

Εάν έχω ρυθμίσει το 2FA, χρειάζομαι ερώτηση ασφαλείας λογαριασμού;

Ναι, εάν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Πελατών MyIP. θα χρειαστεί να σας επαληθεύσουμε. Ένας τρόπος επαλήθευσης είναι να απαντήσετε στην ερώτηση ασφαλείας σας. Εάν δεν μπορείτε να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, δεν θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.

Παρέχετε άλλους παράγοντες ελέγχου ταυτότητας εκτός από TOTP και κωδικούς ανάκτησης;

Προς το παρόν, παρακολουθούμε τη χρήση του TOTP. Ωστόσο, είμαστε ανοιχτοί στην προσθήκη επιπλέον παραγόντων που εξαρτώνται από τα σχόλια των πελατών.

Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων κατά τη σύνδεση ή την αποστολή ενημερώσεων δυναμικής IP;

Όχι, το 2FA θα ζητηθεί μόνο στον ιστότοπό σας αυτήν τη στιγμή. Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε για τον διαχωρισμό του Dynamic Update.

Τα διαπιστευτήρια πελάτη από δυναμικές ενημερώσεις πλήρως. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά διαπιστευτήρια εκτός από τη σύνδεσή στην ιστοσελίδα, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες δευτερευόντων λογαριασμών web hosting.

Δείτε περισσότερα για web hosting: