παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους αντίστοιχους σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι γονείς – κηδεμόνες, για να κάνουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9.00 μέχρι τις 14.00.

Ποιους αφορά

«Ωφελούμενοι» του προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη και νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αυτό ορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018), για τους 298 δήμους από τους 325 της χώρας.

Πότε ξεκινά η σχολική χρονιά;

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά στις 6:45 και τελειώνει στις 16:00.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, πατώντας εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πήρα εγκριτική απόφαση για σύνταξη. Να κάνω αίτηση για προσωπική διαφορά ή όχι;

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται νέα μείωση – Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

ΟΑΕΔ: Στήριξη σε 5.000 αυτοαπασχολουμένους

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα των 240 ευρώ

Source link