«Ψηλάφισα ένα εξόγκωμα στην ευαίσθητη περιοχή. Πού μπορεί να οφείλεται; Έχω τρομοκρατηθεί!»

«Ψηλάφισα ένα εξόγκωμα στην ευαίσθητη περιοχή. Πού μπορεί να οφείλεται; Έχω τρομοκρατηθεί!»


Παρατήρησα στην εσωτερική μεριά της ευαίσθητης περιοχής στο χείλος ένα γρομπαλάκι. Πού μπορεί να οφείλεται; Έχω τρομοκρατηθεί!

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής

Ενοχλήσεις στη λεγόμενη «ευαίσθητη περιοχή» είναι ένας από τους πλέον συχνούς λόγους επίσκεψης στον γυναικολόγο. Πολλές φορές μια γυναίκα θα ψηλαφίσει κάτι ή θα δει κάτι σε αυτήν την περιοχή και θα επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και είτε υφαίνονται μόνα τους είτε χρειάζονται μια πολύ απλή θεραπεία π.χ. κάποια τοπική κρέμα. Παρόλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σχετίζονται με πιο σοβαρές καταστάσεις.

Μόνο η επίσκεψη σε γυναικολόγο θα δώσει την απάντηση

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θεραπεία τους να είναι πιο επίμονη (π.χ. αντιβίωση από το στόμα, διάνοιξη, καυτηριασμός κλπ). Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι δερματολογικό πρόβλημα και ο γυναικολόγος σας να σας παραπέμψει σε δερματολόγο.

Σε κάθε περίπτωση θα σας συστήναμε να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα θέσει την ακριβή διάγνωση και θα σας κατευθύνει κατάλληλα σχετικά με το αν πρέπει να κάνετε κάποια θεραπεία.

Πάνος Αντσακλής
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σπυράκι μετά την αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή; Ο δερματολόγος εξηγεί πώς να το αντιμετωπίσεις

Τεστ εγκυμοσύνης: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις – Είναι αξιόπιστα;

Source link