Σούπα με τομάτα, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

Σούπα με τομάτα, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 κουτάλια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριους μίσχους σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 ώριμες τομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • ¼ πελτέ τομάτας
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια κρεμίνι
  • 4 κουτάλια μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 6 μέτρια φύλλα βασιλικού κομμένα
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να τσιγαριστούν για 5 με 7 λεπτά αλλά προσοχή μην ροδίσουν
  3. Βάζετε και το σκόρδο για να πάρει άρωμα
  4. Προσθέτετε τις τομάτες, τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 2 λεπτά
  5. Αυξάνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε
  6. Εν συνεχεία χαμηλώνετε και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά
  7. Μόλις το διάστημα αυτό παρέλθει παίρνετε το μπλέντερ σας, βάζετε το ένα τέταρτο της σούπας σας, σε μικρές ποσότητες και αναμειγνύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
  8. Βάζετε το πολτοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο και θερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία
  9. Στο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 λεπτά
  10. Μετά προσθέτετε τα μανιτάρια στην σούπα και ανακατεύετε
  11. Σερβίρετε και γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

Tips

Μπορείτε να κρατήσετε ένα μέρος της σούπας τομάτας πριν βάλετε τα μανιτάρια και να το αποθηκεύσετε για μελλοντικές συνταγές σας. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε ως γαρνιτούρα τριμμένη παρμεζάνα, κόκκινο πιπέρι, φρέσκια τομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ή αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις λιαστή ντομάτα. Για ένα πιο υγιεινό γεύμα συνοδεύστε την σούπα σας με παξιμάδια λαδιού ή όποια άλλη ποικιλία προτιμάτε.

Οφέλη