Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας: Πότε πρέπει να καλέσετε αποφρακτική

xevouloma-nerochyti-kouzinas-pote-prepi-kalesete-apofraktiki

Όταν ξαφνικά προκύψει ένα πρόβλημα στο σπίτι, η πρώτη μας σκέψη είναι είναι βρούμε μια εταιρεία αποφράξεων (Αποφράξεις Ίλιον) να το διορθώσει άμεσα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας είναι να μην αφήσετε να συμβεί αυτό εξαρχής. Η τακτική συντήρηση των σωληνώσεων και της αποχέτευσης σας με βραστό νερό ή με μείγμα μαγειρικής σόδας, ή και άλατα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το βούλωμα του νεροχύτη κουζίνας ή των αποχετεύσεων.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες αιτίες που ό, τι και να κάνουμε, όσο προσεκτικοί και να είμαστε, μόνο μια αποφρακτική εταιρεία μπορεί να φέρει εις πέρας ένα πρόβλημα αποφράξεων που επιμένει.

Προβλήματα που απαιτούν αποφρακτική εταιρεία

  • Σπασμένες σωληνώσεις
  • Βουλωμένη αποχέτευση
  • Υπερχείλιση λυμάτων
  • Όταν έχετε δοκιμάσει όλους τους φυσικούς τρόπους

Κάποια υπολείμματα μπορούν να καθαριστούν με τους εξής τρόπους:

  1. Χύσιμο μαγειρικής σόδας μέσα στην αποχέτευση, ακολουθούμενη από ξύδι και αφήνοντας το μείγμα να καθίσει για λίγες ώρες πριν ξεπλύνετε.
  2. Η συσσώρευση λίπους μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και αλάτι, ακολουθούμενη από βραστό νερό ή ξύδι.
  3. Χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας. Καλύψτε τα ανοίγματα υπερχείλισης (εάν υπάρχουν) με ένα υγρό πανί και γεμίστε τη λεκάνη με αρκετό νερό για να καλύψετε τη βάση του εμβόλου. Πιέστε τη λαβή προς τα πάνω και προς τα κάτω πολλές φορές και τραβήξτε προς τα πάνω το έμβολο.
  4. Χρησιμοποιήσετε φίδι υδραυλικού… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φίδι υδραυλικού μέσα από την αποχέτευση. Αν μια εξωτερική αποχέτευση έχει αποκλειστεί επειδή οι ρίζες των δένδρων έχουν αναπτυχθεί μέσα από τις αρθρώσεις στους σωλήνες, μπορεί να χρειαστείτε ένα τροφοδότη ισχύος και μια ειδική κάμερα για να εντοπίσετε τη βλάβη.

Οι νεροχύτες της κουζίνας και οι τουαλέτες διαθέτουν παγίδες που συγκρατούν μια ποσότητα νερού για να εμποδίσουν τις μυρωδιές της αποχέτευσης να γυρίσουν πίσω και να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές στα σπίτια μας. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτές τις παγίδες αποστράγγισης καθαρές έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά. Είναι καλή ιδέα να τα ελέγχετε τακτικά.

Εάν είναι μπλοκαρισμένα ή έχουν διαρροές καλέστε μια αποφρακτική εταιρεία (Αποφράξεις Ίλιον), και μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας αν είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με φυσικούς τρόπους.

Δείτε περισσότερα άρθρα για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας: